Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Társaság

A tengerimalac társas lény ezért javasolt 2 állatka tartása. Ha valaki 2 állatot szeretne tartani az azonos nemű malacok tartása javasolt pl.: 

-1 idősebb hím és 1 fiatalabb hím 

-1 idősebb nőstény és 1 fiatalabb nőstény 

 

 Megfigyelésem: Mivel én két hím malacnak adok otthont eleinte egy ketrecben éltek. De mivel nőttek és növekedtek egyre nehezebb viselték el egymást. Egyre harciasabbak lettek koruktól és nemüktől adódóan. Kisebb verekedésekre is sor került.Ezért külön ketrecbe kellett helyeznem őket. Ezért előre szólok, hogy figyeljünk nehogy megsérüljön a verekedésekben valamelyik malackánk. Ha komolyabb a dolog érdemes külön ketrecbe tenni őket.

 

Ellenkező nemű malacok tartás nem javasolt. De mielőtt az ellenkező nemű állatok tartása mellett döntünk gondoljuk végig, hogy az esetleg születő kismalacokról tudnánk-e gondoskodni. De mielőtt 1 állatot  is vásárolnánk akkor is meg kell bizonyosodnunk, hogy tudnánk-e  róla megfelelően gondoskodni.

Egyedül lakó tengerimalaccal sokat kell foglalkozni. 

 

A  KISÁLLATUNKAT NEM SZABAD ELHAGYNI, ELHANYAGOLNI!!! 

 

 Ha két malackának adunk otthont és szinte együtt nőnek fel, akkor nagyon egymás szívéhez tudnak nőni és nagyon ragaszkodóak. Ha ez egyik malacka elpusztul akkor feltétlenül "pótoljuk", mert a másik kismalacunk képes szó szerint belehalni a fájdalomba! Ez a tény nagyon szomorú, de igaz.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

9400 Sopron, Építők útja 1.

Várszegi Gabriella,2017.08.19 15:20

Nekem kettő malackám van. Kereskedesbe vettem őket, elvileg két fiút. Jöttek is a veszekedések de egy idő után elmaradtak. Ekkor lett vemhes ez egyik kicsikém, mivel a kereskedésben nem tudta az eladó, hogy egy fiút és egy lányt sikerült megvennem. De nem is volt probléma, minden rendben ment, lett 4 gyönyörű malackám. Mire olyan idősek lettek elkerültek a szülőktől. Ennek az egésznek a kisfiú itta meg a levét , mert őt ki kellett heréltetni. De minden ellenére imádom őket és hiába különböző neműek nagyon szépen elvannak.

-

Mancs,2011.03.03 21:34

Pontosabban nem javasolt, hanem ha azt szeretnénk, hogy boldog legyen feltétlenül kell mellé társ.
Nagyon okos, hogy beleírtad ellenkező neműeket nem javasolt együtt tartani ezt fogadjátok meg sokan, főleg nem állatkereskedésből származó egyedeket